Tisztelt Szerkesztőség! Eddig nem volt nálam nagyobb karácsonyimádó a környezetemben: már november elején elkezdtem a lakást ünnepi díszbe öltöztetni, gondosan megterveztem a készülődés menetét, a karácsonyi menüt.

Idejében nekifogtam a sütögetésnek, sőt a fél családot én láttam el aprósüteménnyel. A lakásban süteményillat szállt, és a vásárlás soha nem maradt az utolsó pillanatra. Az ünnepvárás öröme még akkor sem maradhatott el, ha valamilyen tragédia történt a családunkban. A karácsony varázsa ugyanis segített túllendülni a veszteségeken.

karacsony-leveltitok-kezdo.jpg

Ez az év azonban máshogy alakult. Év elején a férjem bejelentette, hogy válni akar. Váratlanul ért a bejelentése, de nem tehettem mást, elfogadtam a döntését. Közben kiderült, hogy már új barátnője is van, akivel nagyon hamar összeköltöztek. Két gyermekünk van: egy négy- és egy hatéves kislány, akik megérdemelnék, hogy a karácsonyuk idén is tökéletes legyen.

Én pedig nem bírom összeszedni magam, mert folyton az jár az eszemben, hogy az ünnepeket majd egy üres lakásban töltöm, egyedül.

Mivel közel lakunk egymáshoz, a volt férjemmel megegyeztünk, hogy a gyerkőcök 24-én velem és vele is lesznek. A 25-ét csak velem töltik majd, másnap pedig csak az édesapjukkal lesznek. A  sima hétköznapok  vagy hétvégék is nehezen telnek, ha a lányok nincsenek velem. Olyankor mintha kihűlne a lakás, és a beltér is sokkal jobban visszhangzik.

A karácsony eddig az összetartozást, a bekuckózást és a közös játékot jelentette nekünk. Ez idén már nem lesz így: bármennyire is szeretném, az ünnepünk már nem lesz a régi. Mire beleélnénk magunkat egy új játékba, már csengetni is fog az apjuk, hogy elvigye őket. A varázslat hirtelen szertefoszlik, és félek, hogy sírva fakadok. Nem akarom, hogy a lányok lássák rajtam, hogy rossz nekem, mert abba belepusztulok. Mert mit ér az ünnep, ha nincs kivel megosztanom?

elofizetes_uj_no_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies