Tisztelt Szerkesztőség! Nem bírok a 16 éves lányommal! Azt hiszi, élete sze­relmével találkozott, szerintem meg csak sült bolond.

Kiskora óta egyedül nevelem, az apjára semmi­ben sem számíthattam. Olyan két évvel ezelőtt kez­dett élénkebben a fiúk után érdeklődni, volt is pár barátja, de szerencsére az összes fellángolás gyor­san elmúlt. Ez a kapcsolat azonban egészen más, és ez megrémít engem.

tinilany-leveltitok-kezdo.jpg
(© indieground.net)

A fiú tizenhét éves, kima­radt a középiskolából, és rossz társaságba kevere­dett. Csupa rosszat hallani róla: verekszik, iszik, lop és nem veti meg a drogokat sem. A lányom szerint azonban ebből semmi sem igaz. Nem tudom, mit hihetek el, mindenesetre az utóbbi időben a lányom viselkedése is megváltozott. Többször is próbáltam beszélni a fejével, szép szóval és kiabálva is – eddig eredménytelenül.

Szemtelen, visszabeszél, és azt hajtogatja, hogy fogalmam sincs róla, kik ők való­jában és mennyire szeretik egymást. Ha szobafog­ságra ítéltem, a tudtomon kívül megszökött, ha el­vettem a mobilját, akkor duzzogva elrohant. Egyszer tehetetlenségemben meg is pofoztam, akkor meg a rendőrséggel fenyegetőzött.

Megegyeztünk, hogy 18 éves koráig nem hozhat fel fiút a lakásba, ez a srác mégis ott ül a nappa­linkban – és a hűtőnkből eszik.

Egyrészt sajnálom őt, mert a szülei elenged­ték a kezét, és nyűgnek veszik, ha otthon tartóz­kodik. Másrészről még­iscsak annak örülnék, ha a lányom egy átlagos, ér­telmes fiúval állított volna haza. Merthogy ez a srác nem átlagos, az biztos. Tetoválása van, piercing­je, festi a haját, és ha még a száját is kinyitja... Mert­hogy kinyitja. Úgy beszél a lányommal, mint kocsis a lovával, a lányom pedig replikáz. Én így még szerelmespárt nem hallottam beszélni.

Nem így neveltem a lányomat, nem ilyen példát mutattam neki. Óvtam, féltettem mindig, igyekez­tem kedvezni neki, hogy jóban legyünk és elfogadja a tanácsaimat. Most azonban teljesen tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, mit tehetnék még, hogy a lányomat időben észhez térítsem.

Egy aggódó édesanya

minden_reggel_ujno.sk.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Kapcsolódó írásunk 
Cookies