Tisztelt Szerkesztőség! Gyereket akartam. Már kislányként arra vágytam, hogy édesanya lehessek.

Szerettem ugyan játékbabákkal játszani, de nagyon hamar rájöttem, hogy az igazi kisgyerekekkel sokkal szórakoztatóbb az élet. Imádtam tolni a babakocsit, az utcánkban minden kisbabát én sétáltattam.

mindennel-jobban-akartam-gyereket-kezdo.jpg
(© Evangeline Gallagher / The Guardian)

Játszottam velük a játszótéren, és csakhamar én vigyáztam az összes kisgyermekre a családban meg az ismeretségi körünkben is. Szerettem a másét, de mindig arra vágytam, hogy saját gyermekem szülessen. Végtelenül boldog voltam, mikor alig húszévesen rátaláltam álmaim pasijára, aki ráadásul nagy családról álmodozott. Abban azért megegyeztünk, hogy a családalapítással várunk a diplomaosztóig.

Nem stresszeltem. Meg voltam róla győződve, hogy az esküvő után egy hónappal már várandós leszek. De nem így történt. Kicsit csalódott voltam, de meggyőztem magam, hogy a közeljövőben sikerül. Eltelt azonban egy év, és nem történt meg a fogantatás. A spontán szeretkezéseinket felváltották az irányított együttlétek, a megtermékenyülést elősegítő pózok.

Az orvosok azt mondták, mindketten fiatalok és egészségesek vagyunk, csak legyünk türelemmel, és sikeres lesz a babaprojekt.

Jártam természetgyógyászhoz, voltam jósnál meg látónál: egy rakás pénzért mind elláttak különféle tanácsokkal, melyek közül egyik sem vált be. Meditáltam, böjtöltem, gyógyteákat  főztem: minden szalmaszálba  belekapaszkodtam. Később hormonkezeléseket kaptam, több beültetésen vagyok túl. Hittem a sikerben, hittem, hogy édesanya lehetek, de az ötödik sikertelen beavatkozás után feladtam, mert úgy éreztem, még egy búcsúzást már nem lennék képes elviselni.

Nyolcévnyi próbálkozás teljesen felemésztette a házasságunkat. A férjem másfél évvel ezelőtt elhagyott, mert összejött a munkatársnőjével, és most boldog: két hónapja egészséges kislánya született. Az én helyzetem pedig? Se férj, se gyerek, csak egy tönkrevágott test és egy magányos, gyermekre váró lélek.

T.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztanünnep a haji örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies