Patricia Love és Steven Stosny, a híres amerikai szexuál-pszichológus házaspár könyvet írt arról, miképpen lehet szavak nélkül javítani egy házasságon. Annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a sok beszéd árt a szerelemnek. Hogyan lehet hallgatva kommunikálni? A pszichológusok szerint a szexszel. A házasság hasznára válik, ha a pár akkor is szexel, ha éppen nincs kedve hozzá. Ahogy korosodunk, elkényelmesedünk, és szex helyett inkább a tévét nézzük. Ezért résen kell lenni, ha együtt szeretnénk megöregedni a párunkkal. Alább felsorolunk 5 jó okot, amiért akkor is érdemes szeretkezni, amikor éppen máson jár az eszünk.

1. Valamikor ezt ígértük egymásnak
Amikor összeházasodtunk, versenyeztünk egymással a hűségben és a szerelemben. A szerelmen minden bizonnyal nemcsak a plátói érzelmet értettünk, hanem valódi fizikai kapcsolatot is, hetente többször. Ami a hűséget illeti, ennek megítélése az évek folyamán sem változott. Ebből következik (Patricia Love és Steven Stosny szerint), hogy a szerelmes együttlétek számán se változtassunk.

2. A szextől könnyebben elfelejtjük a rosszat
Amikor az embernek orgazmusa van, oxitocin szabadul fel a szervezetében. Ez a hormon teszi, hogy az ember elfelejti a rosszat, úgy érzi, nem érdekli. Egy jól sikerült szex után átlag öt óra hosszáig elfelejtjük a veszekedést: fütyülünk rá, hogy a férjünk már a harmadik mobilt vette meg az utóbbi évben, hogy elfelejtett telefonálni, hogy csak késő este tud hazajönni a munkából. Az oxitocin felettébb hasznos kábítószer, ráadásul pénzbe se kerül!

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

3. Boldogságot programoz
Ha valami szépet élünk át a partnerünkkel, akkor az agyunk a partner személyét kellemes élménnyel kapcsolja össze. Minél több kellemes közös élményünk van, annál jobban érezzük magunkat a kapcsolatban. Ez egyszerű matematika, és mindig igaz.

4. Visszahozza a kapcsolatba a szenvedélyt
A szerelmet a szenvedély érzése különbözteti meg a barátságtól. Szép, szép dolog az odaadás és a bizalom, de szex nélkül unalmas a házasság. Woody Allen fején találta a szöget, amikor kijelentette, hogy az életben a legjobb vicc a szex.

5. Meghosszabbítja az életet
Szex közben a nő szervezetében megemelkedik az ösztrogénszint. Az ösztrogén védi a szervezetet a szívbetegségek, az Alzheimer-kór és az oszteoporózis ellen. A hetente egyszeri szeretkezés erősíti az immunrendszert, az allergiásokra pedig úgy hat, mint a természetes antihisztaminikum, amely gátolja a szénanátha és az asztma kialakulását. Éljünk vele, amíg ingyen hozzájuthatunk. Használjuk ki a hideg téli napokat, mikor úgyis a négy fal közé vagyunk zárva. Használjuk jóra a szeretet ünnepét!
–varga–

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg