Már kifelé lábalunk a télből, s előttünk a rügyfakasztó tavasz. Lássuk duplaszámunk legérdekesebb cikkeit, melyek az enyhébb idő napfényes hangulatát varázsolják otthonodba!

Melegítsd fel a szíved! Kattints minden reggel, hogy induljon jól a napod! Akár a karanténban, akár a munkában: weboldalunk szívecskés gondolatbuborékjai szívmelengető útravalókat tartalmaznak!

szivmelengeto-mozaik-kezdo.jpg

A február a testi, lelki purgálás és megtisztulás idejének tartják a februárt. A hónap régi neve “Böjtelő hava”, ami arra utal, hogy vége a vigadalmaknak – és elkezdődik a böjt. Idén február 17-én kezdődik, és húsvétig tart. Tudni kell, hogy a február valamikor az év utolsó hónapja volt, ezért is ragasztottak hozzá szökőnapot. Mondták Engesztelő havának is, mert a megfigyelések szerint februárban már megtörik a jég – beindul az élet és a munka a gyümölcsösökben.

szivecske_elvalaszto.jpg

LESIMOBIL

Káros álmokat kergetni, és egykori szerelmünk vagy a barátnője után kémkedni. Hasznosabb továbblépni, és nyitott szemmel járni. Akkor a múlt a hamvába hal, s beköszönt egy új szerelem, egy új érzés, ami remélhetőleg viszonzásra talál. Az idő a gyógyír a reménytelen szerelemre.

lesimobilozas-kezdo_0.jpg

A szerelem azt jelenti, hogy szeretnénk belebújni a másik bőrébe, méhecske módjára mindig körülötte döngicsélni. Az okostelefonunkkal ezt meg is tehetjük, megszerezhetjük kedvesünk jelszavát, s azontúl fel s alá garázdálkodhatunk a telefonjában.

Interjú Nagy Reginával, aki szinte függővé vált, szüntelen a párja telefonját figyelte. Ma már óva int a lesimobilozástól.

Magazinunkban a 46. oldalon találják cikkünk folytatását.

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Lesimobil; Stalker

szivecske_elvalaszto.jpg

MI SZÉP A MI FÖLADATUNK

Üresek a színháztermek, a kiállítások. Mi lesz veled kultúra? A válságstáb azt gondolja, hogy a gazdaság csak a szürkén pöfékelő gyárakról és az autóiparról szól. Ez tiszta dráma, amit az élet ír. Csakhogy az emberek számára a kultúra, a művészi élvezet ugyanúgy kell, mint egy falat kenyér! A lelkünk és szellemünk már eleget böjtölt – teljesen kiéhezett! Hogyan viseli a színház a bezártságot? Miként lehet mindezt túlélni? Gál Tamás színházigazgatóval beszélgettünk, aki Vásárúton gyerekeskedett, Komáromban lett színigazgató, és Hetény neki a világ közepe.

gal-tamas-kezdo_0.jpg

Színház az egész világ. Különösen igaz ez a 2020-as évre, mert színházat ma mindenütt játszanak, csak nem a világot jelentő deszkákon. A teátrumok zárva tartanak, a színészek pedig munka nélkül maradtak. Gál Tamás tavaly, a járvány kezdetén lett a Komáromi Jókai Színház igazgatója.

– Úgy gondolom, hogy egy kinevezésnek nem kéne akkora nagy dolognak lenni – nyilvánítja ki a véleményét. – Az utóbbi évben több mint kilencven interjú készült velem arról, hogy igazgató lettem. Ez mind szép, csak miért nem arról készült ennyi beszélgetés, hogy hány sikeres előadásban szerepeltem, vagy mennyit rendeztem? A színigazgatás egy szolgálat. Most annak örülnék leginkább, ha arról tudnánk beszélgetni, hogy milyen jó előadások zajlanak a Jókaiban. A járvány viszont nem engedi, hogy a társulat megmutassa magát. Nyáron létrehoztunk egy nyolcfős művészi tanácsot. Úgy gondolom, nem egy embernek kell eldöntenie, hogy a Jókai Színháznak mi legyen a repertoárja. Az erő a csapatmunkában van. 

Cikkünk folytatását magazinunk 36. oldalán találják!

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Mi szép a mi föladatunk; Online oktatás 2.0

szivecske_elvalaszto.jpg

STALKER

Ma már a többség mobilfüggő, az emberek nem figyelnek arra, ami körülöttük történik. Nincs már olyan ember, aki mobil nélkül sétálna az utcán, mindenkinek ott a kezében a telefon. A nagy követésből egy idő után betegség lesz, nincs nap vagy napszak, mikor a lány ne mászna fel kedvese profiljára. Este pedig gyanúsan nézegeti: miért is „tetszikelte“ annak a szőke Lindának a képét? Mit akar tőle? S már nem a valóságot látja, hanem kivetítve az Insta- vagy Facebook-posztjait, tele hatalmas szívecskékkel.

stalker-papiros_0.jpg

Pihenj meg egy szimpatikus kávézóban (majd ha kinyit), egy csésze kávé mellett. Vajon hányan süttetik arcukat a telefonfényben? S közülük hányan zaklatják kamuprofilok mögül az áldozatukat?

Folyamatosan informálódunk és információkat osztunk meg. Közösségi oldalainkat pedig többnyire kontroll alatt tartjuk. Mi döntjük el, ki lehet az ismerősünk, ki nézheti meg a bejegyzéseinket. Akiket pedig kizárunk a facebookos és instás világunkból (kitörlünk vagy letiltunk), azokkal valami miatt nem szeretnénk összefutni az online térben. Ám mi történik, ha valaki nem hagyja annyiban, és újra meg újra felbukkan? Nos, akkor őt már a kellemetlen kukkoló kategóriába sorolhatjuk, akinek a megnevezése: stalker.

Magazinunkban a 49. oldalon találják a cikk folytatását!

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Stalker; Lesimobil

szivecske_elvalaszto.jpg

MILYEN ÓRÁT SZERET A NŐ?

Óra-kisokost tervezünk tavaszi számunkba. Milyen órát szeret a nő? Szívesen fogadjuk a hozzászólásokat és jelentkezéseket. Riportalany kerestetik! 

Kedves Olvasóink! Várjuk jelentkezésüket! Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata