Az ünnepben az is jó, hogy akkor mindenki szép ruhát ölt. A gyerkőcöknek igenis tanítsuk meg, hogy jó és fontos megkülönböztetni a hétköznapokat a jeles napoktól! Hiszen ilyenkor minden részlet kifinomultabb.

Nincs kinyúlt melegítős karácsony! Az igényesség és hagyománytisztelet a szülői példamutatással kezdődik. Éljük meg ünnepeinket méltósággal!

unnep-szinesen-kezdo.jpg
Anya sötét tubusruháját karácsonyra feldobhatjuk egy-két levehető kiegészítővel: madeirás, hímzett szegélyű bubigallérral, kézelővel, masnival. (Ruha: Miu Miu.) A kissé tompább, rozsdapiros szín minden ünnep kedvence. Ilyen pulóverben a fiúk is csinosak, de nem csajosak. (Pulcsi: Mayoral.) Tüllruhácskánk most a kedvenc lilában és a karácsonyos borvörösben pompázik. A bő ujj, a fodor, a bővülő szoknyarész mind a nagyvonalú ünnep képviselői. (Ruha: Angel’s Face.)

Ünnepkor a romantika kéz a kézben jár a csillogással: vendégváró falatkáinkat kis divatbemutató kíséretében kóstoltuk végig két huncut gyerekmodellünkkel, Miával és Noéval.

Decembert az álom havának is nevezik. S hogy miért? Ekkor vannak az év legsötétebb napjai, amelyek közül a legfeketébb december 21. Előtte figyelhetjük meg a csillaghullást, bár a borús idő és a szmog miatt mostanság nemigen látható ez az égi csoda.

unnep-szinesen-anya-fiu.jpg
Anya csillogó taftruhája smaragdzöld. Kétrészes, ám egybefüggő, monokróm látványa karcsúsít, hosszít. Izgalmas részlete a váll felé mutató, legyezőszerűen összefogott drapéria. (Ruha: Amaya Arzuaga.) A dínós kedvenc is lehet ünneplő. A kötött pulóver karácsonyi színekben tündököl. (Pulcsi: H&M.)

A képen szó szerint egy beszédes széket láthatunk, amelyet Székely Csilla (Csillaműhely) készített, aki torockói mintákkal díszíti míves bútorait. (Informatikus énje békésen megfér a kézművességgel, egy csodálatos embert ismertünk meg benne.) S hogy mitől beszédes a kontyos szék? Ez egy megmondószék, párban jár, vagyis mindig van mellette egy másik is. 

A kontyos székek beszélnek, például már messziről jelezhetik a szomszédoknak, hogy a házban épp paprikás a hangulat férj és feleség között – ilyenkor a kontyuk ellentétesen áll. A szomszéd ilyenkor visszafordul, hisz nem a legjobb pillanatban érkezett. 

unnep-szinesen-kislany-szekkel.jpg
Csajos hercegnőruha virágos szaténból, dúsan ráncolt szoknyarésszel. Zöld, piros, mustársárga színei pont illeszkednek a trónusként is elképzelhető, torockói népi festéssel díszített szék színeihez. (Ruha: Abel & Lula.)

A fénnyel a kinti sötétséget akarjuk elűzni: ezért gyújtunk be a kandallóba vagy gyújtunk gyertyát karácsonykor. Várakozás van a levegőben – vajon átfordul-e az idő, s megszületik-e a fény? A téli napforduló azt jelenti, hogy karácsony után növekedni kezd a fény, lassan kopni kezd a sötét órák száma...

Az elegancia értése már kislánykorban érlelődik. Ez a puffos ujjas, rakott szoknyás ruhácska cseppet sem hivalkodó, mégis maradéktalanul elegáns. Bézs-mályva színvilága, apró léptékű, rácsos mintázata, ezüst övecskéje szép harmóniát alkot. (Ruha: Abel & Lula.)

unnep-szinesen-kislany.jpg

Az ünneplés evés-ivásba torkollt kiskarácsony (karácsony) és nagykarácsony (szilveszter) idején, de eleink előtte megtartóztatták magukat. Böjtöltek kicsit, hajnali misére mentek, hogy felkészüljenek lelkiekben is az ünnepre – és kicsit a dőzsölésre.

Hideg, havas december: jó termést vár az ember. Ez régi szólás, de nagyon tudjuk, hogy igaz.

Az ünnepek arra is jók, hogy kicsit „összerázódjunk”, hisz ilyenkor eleve többet vagyunk együtt. Ezt már a régiek is tudták, azért is múlatták mindenféle játékokkal a telet.

Lepke ujjú, alul fodros ruhácska fehér alapon kék porcelánmintás tüllanyagból. (Ruha: Angel’s Face.)  Tengerészkék-fehér csíkos kötött pulóver, sötét nadrág, őzbarna bakancscipő és öv. (Pulcsi és nadrág: Ralph Lauren.)

unnep-szinesen-nyuszis-lampa.jpg

Borvörös kötött ruha dekoratív mellrésszel, azaz pink-bordó rácsmintás, betűs felülettel. (Ruha: Gucci.) Ugyanolyan borvörös pulóverrel, betűdekorral, fehér ingecskével. (Ing és pulcsi: Mayoral.) A ruhák is tesósan illeszkednek egymáshoz.

unnep-szinesen-kislany-kisfiu.jpg

unnep-szinesen-karacsonyfa.jpg

• Helyszín: Kukkonia Farm, Dióspatony • Gyerekek: Almási Mia, Horsy Noé • Modell: Horsy Kriszta • Fotó: Dömötör Ede

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies