Április számunk dupla címlappal és rengeteg érdekes cikkel debütált! Nézzük, melyek a legizgalmasabb témák ebben a hónapban!

Szó lesz művészettől elkezdve, a magyar nyelv fontosságán, kételkedő okosokon és magabiztos ostobákon át egészen az égető problémákig a lehető legsokszínűbb tartalmakról.

nevtelen_terv_21.jpg

TAVASZI ÁLMODOZÁS

A zöld nekünk a tavaszi zöldeket idézi, jelesül a medvehagymát és a zsenge sóskát, mert éljenek az első  szuperegészséges zöldségek és főzelékek! Amúgy az a jó, hogy a képbe bármit bele lehet képzelni, akár a hajtogatott maszkokat is aktuálisan.

zold-vagasok-mozaik.jpg
Lucio Fontana képe, képzeljük bele a tavaszt...

rozsa_elvalaszto.jpg

ÉGETŐ PROBLÉMA

A herpesz világszerte az egyik legelterjedtebb vírus. Aki egyszer elkapja, élete végéig hordozó lesz. A kellemetlen hólyagocskák csöppet sem ártatlanok. Jó pár napig meg tudják keseríteni az életünket – és akár halálosak is lehetnek. Mindent a genitális herpeszről!

no-fotelban_0.jpg

Bizonyára sokunk tapasztalt már az ajkán, intim testrészein kialakuló herpeszecskét, melynek általában nem tulajdonítunk túl nagy figyelmet. Reménykedünk, hogy pár nap alatt elmúlik. Ilyen kence, olyan tapasz, de valahogy mégsem akar enyhülni az égető érzés... Bezárkózunk a szobába, lemondjuk a randit, csak meg ne tudja a párunk, hogy herpeszünk van. A herpeszvírussal együtt jár a stigma! Gyakran okoz lelki problémát a nőnek, így nem szívesen beszél róla. Főképp nem a párjával, mert attól fél, ha „intim titkára” fény derül, az rossz fényt vethet az erkölcseire.

Pedig az emberiség 80 százaléka hordozza magában ezt a vírust. Az első fertőzésen a legtöbben már kisgyermekkorban átesnek. És bár rendkívül magas az átfertőzöttségi arány, a vírust hordozók csupán 20 százalékánál jelentkeznek a fertőzés tünetei.

Olvass tovább: Égető probléma

Magazinunkban írásunkat a 66. oldalon találod!

rozsa_elvalaszto.jpg

ÁPRILISBAN TEREGETJÜK A RUHÁT

Áprilist Szelek havának hívják, mert ilyenkor életre kelnek a szelek.

teregetos.jpg

Nem csoda, hogy áprilistól kezdjük kint teregetni a ruhákat, hisz a szél hamarabb szárít. A napocska pedig fertőtleníti a ruhát s messzire űzi a rossz szagokat.

rozsa_elvalaszto.jpg

CÍMLAPUNKON

Fizesse elő az Új Nőt! Kedvenc magazinja minden hónapban házhoz jön!

nevtelen_tervpng_0.png

Ezentúl 76 oldalon jelenünk meg, még szebb köntösben. Előfizetőink +8 oldalt kapnak ugyanazért az árért, emellett részt vesznek AJÁNDÉKESŐNK sorsolásában. Aki új előfizetőt hoz, az szintén bekerül a sorsolásba! Az Új Nő megjelenik tizenkétszer egy évben!

MEGRENDELEM AZ ÚJ NŐ CÍMŰ KÉPES MAGAZINT!

rozsa_elvalaszto.jpg

KÉTELKEDŐ OKOSOK, MAGABIZTOS OSTOBÁK

Felfejtettük a titkot, hogy miért kételkednek az okosok, s miért magabiztosak az ostobák…

ketelkedo-okosok-kezdo_0.jpg

Vajon hányszor tapasztaltuk meg az elmúlt időszakban, hogy a laikus tudósok állításait vonja kétségbe? Vagy egy dilettáns teljességgel elhiszi, hogy ő kompetensebb a szakavatottaknál? Miért tudjuk jobban a tribünről, hogyan kellene játszani odalent a gyepen?

David Dunning és Justin Kruger, a Cornell Egyetem pszichológusprofesszorai 1999-ben mutattak rá arra a jelenségre, amit ma Dunning–Kruger-hatásként emlegetünk. Lényege, hogy minél kevesebb ismerettel rendelkezik valaki egy adott dologról, annál hajlamosabb túlbecsülni a saját tudását. Ergo: annál magabiztosabban képes róla nyilatkozni. A kutatás alapján a jelenség rávetíthető bármely területre. Így eshet meg, hogy az amatőr sakkozónak a játék könnyűnek tűnhet; a kezdő fotós pedig szaktanácsokat osztogat...

Olvass tovább: Kételkedő okosok, magabiztos ostobák

Magazinunkban az 59. oldalon olvashatják a cikket.

rozsa_elvalaszto.jpg

INGYENTÁSKA STB.

„Hádž mi loptu félmagasan!” Friss diplomásként egy szlovák nyelvű óvodában találtam állást.

ingyentaska-kezdo_0.jpg

Egy nyelv struktúrája a gondolkodásunkat is befolyásolja. Nemcsak azért gondoljuk azt, amit gondolunk, mert így gondolkodunk, hanem mert a nyelvünk is meghatározza a gondolkodásunkat. Megengedi, hogy szabad terepeken kóborolhassunk, vagy épp egy kertbe bezárva sétálgathassunk. A nyelv struktúrája korlátozhatja is a gondolkodásunkat.

A fele magyar, fele szlovák környezet sem a nyelv, sem az identitás szempontjából nem nyerő. A magyar nyelv megmarad a konyhanyelv szintjén, egyikből és másikból is átveszünk szókapcsolatokat, miközben azon töprengünk, hogy kik is vagyunk most, minek is nevezzük magunkat. Első munkahelyem tapasztalatai pontosan ezt bizonyítják. A cél inkább az lenne, hogy először a gyerekek anyanyelvi szókincse fejlődjön. Homokra nem lehet házat építeni! 

Olvass tovább: Ingyentáska stb.

A cikk magazinunk 62. oldalán található.

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies