Rajcsányi Patrik (25, Nagymagyar) egykori válogatott bokszoló, nyolcszoros szlovák bajnok, akinek több mint 300 meccs van az öklében. Két éve befejezte az élsportot, azóta saját vállalkozást vezet, fitneszedzőként dolgozik. A sport kitartásra nevelte, bátran küzd, és nem adja fel reménytelennek tűnő helyzetben sem.

Hogyan képzeled el a tökéletes új évet? 

– A kedvesemmel és a barátokkal. Velük teljes az évkezdet és a zárás.

A munkádban mit szeretsz, és mit kevésbé?

– A munkám a hobbim. Filozófiám, hogy tegyük azt, amit szeretünk, mert abban biztosan jók leszünk. 

Mi jellemző rád: gyűjtöd vagy inkább költöd a pénzt?

– Is-is. Nem elég kuporgatni a pénzt. Meg kell magunkat néha jutalmazni is. Ezáltal bevonzzuk a gyarapodást.

rajcsa02.jpg

Van példaképed?

– A galántai Tomi Kidre felnézek, sok közös élményben volt részünk. A külföldiek közül Roniel Iglesias Sotolongo kubai olimpiai bajnok volt a példaképem, egy hétig volt szerencsém vele edzeni. A kanadai Mark Fit edzőt is követem, aki hasonló filozófia alapján, családias légkörben szervezi a fitnesztermét, mint én. Üzleti vonalon galántai jó barátom, Bergendi Richard a példaképem. Édesanyámra és édesapámra pedig töretlenül felnézek: örökké támogattak.

Számodra mi a legfontosabb az életben: siker, szerelem, hobbi? 

– Három éve még biztosan a siker mellett voksoltam volna. Ma már azt mondom: az életben a legfontosabb a boldogság. Hiába van meg mindenem, ha nem vagyok boldog. Azon vagyok, hogy céltudatosan éljek, s valami maradandót alkossak, de ez boldogság nélkül nem megy. 

Mi a férfi feladata az életben? 

– A férfi legyen családcentrikus, és védelmezze a családját.
A gyermekeit nevelje fel becsülettel, és mutasson nekik példát.

Mi a nő feladata az életben? 

– A nő számára is a család legyen az első. Szeresse a gyermekeit. Tetszenek az olyan nők is, akik odafigyelnek a karrierjükre is, és ebben is tudatosak.

Mi az, amit szeretsz a női nemben, és mi az, amit nem? 

– Fontos az ápolt külső, ám nem ez a legfontosabb. Sok fiatal lány egyáltalán nem házias. Pedig szexi, ha egy nő kiismeri magát a konyhában és az otthoni teendőkben. És nekem nagyon tetszik, ha egy nő sportos.

Ki fizessen az első randin?

– Egyértelműen a férfi rendezi a számlát. És nem csak az első randin, szerintem ez mindig a férfi dolga. Négyéves kapcsolatom van, és megesett már, hogy a barátnőm meghívott egy italra. Nem szégyen az ilyesmit elfogadni, de csakis a hosszan működő kapcsolatokban.

Mit gondolsz, miért vállalnak a mai nők később gyereket?

– A nő számára is fontos a munka, igyekszik megvalósítani magát, megteremteni a saját egzisztenciáját. A húsz és harminc közötti évek szerintem a legproduktívabbak. Egy nő is ekkor tudja kihozni magából a legtöbbet, ezért kitolja a szülés idejét.

Elmennél apasági szabadságra?

– Az első válaszom: nem. Viszont nem lenne rossz a gyerkőccel picit otthon maradni. Bár biztosan nem tudnám olyan jól csinálni, mint a párom. Most legalábbis úgy érzem.

Mi az, amit bevállalnál a gyerekgondozásban?

– A bevásárlást és a főzést. A rizst például ügyesen megfőzöm. Egy pasinál ez azért dicséretes! (nevet) Apukám is szeret főzni. Szeretem az egészséges ételeket, az edzőtermemben étkezési tanácsadást is nyújtok. Bár otthon többnyire a barátnőm főz. Imádok új dolgokat kipróbálni, ezért biztosan nem lesz gond a pelenkacserével se.

Mit szólsz ahhoz, hogy a nők kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak?

– Nem értek vele egyet. Ha a női alkalmazott ugyanolyan képességű, mint a férfi és vice versa, akkor miért ne kapjanak egyenlő bért?! Szóval elítélem a nemek szerinti megkülönböztetést. Mindig az keressen jobban, aki jobban végzi a munkáját. 
Ando Krisztina

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg