Lassan elérkezik a nyár utolsó hónapja: használják ki Önök is a hátralévő napfényes napokat! A tikkasztó mindennapokban és a medence partján is jól jön egy szórakoztató társ: Önnek megvan már az Új Nő júliusi száma?

Cikkajánlónkban most is legérdekesebb írásaink közül szemezgettünk. Júliusi számunk veszélyes tartalmakban bővelkedik: annyira bele lehet feledkezni egy-egy írásba, hogy észre sem vesszük, mennyi ideje pirulunk a napon!

mozaik-kezdo_2.jpg
A pöttyös lesz a nyárutó divatja!

PASINEVELDE

Melyik nő ne álmodna olykor arról, hogy a párját beutalja valamiféle nőismereti továbbképzőbe, ahol majd megtanítják a romantika és az odafigyelés alapjaira? A férfi nem érti, hogy miként működik a nő, a nő sem képes beleérezni a férfiúi gondolkodásba. Mi lehet ennek a vége? Legnagyobb hibánk, hogy sokszor nem a célcsoportunk, a férfiak nyelvén beszélünk, és ezért értenek meg minket olyan nehezen.

pasinevelde.jpg

„A nagy kérdés, amire képtelen vagyok válaszolni (annak ellenére, hogy harminc éve kutatom a női lélek rejtelmeit), a következő: Mit akar a nő?” Az idézet Sigmund Freudtól származik. Ezek szerint a férfi is tudni akarja, milyen a nő... Ám egy férfi soha nem iratkozik be nőmegismerő tanfolyamra, csak a nők iratkoznak be a különböző férfiszelídítő tanfolyamokra.

Miért van az, hogy a férfi mindig tudja, hogy neki van igaza? A nő meg azt éli, hogy „Igazad lehet, de pasid nem...” 

Minden nőnek megvan a saját története, ami elindíthatja a megismerés útján. Én öntudatos nő vagyok, és ebből a házasságomban semmi bajom nem volt. Nem viselem a férjem nevét, mert „Én én vagyok, s nem ő!” – és ezt kiskorom óta tudom. Ám valahányszor vállszéllességgel kiálltam az igazam mellett, és elmagyaráztam a férjemnek, hogy mi egyenlők vagyunk, nekem erre meg erre van jogom, süket csönd volt a válasz. Persze, ismerem a női arzenált is, imádom a csábítás játékait: s mikor nem harsogtam, csak kikerekedett szemmel pislogtam, akkor a csillagokat is lehozták nekem az égről. Miért van ez, hisz ugyanazt mondtam előtte is, csak másként. Sokáig nem értettem, hogy mi történik velünk...

Cikkünk folytatását júliusi magazinunk 30. oldalán találhatják!

Kapcsolódó írásaink: A beszéden túl; Miért van baj a férfiakkal?

pottyos_elvalaszto.png

MINDEN PERCBEN NYÁR VAN

Címlapunkon Dobai Karina (16, Nagyudvarnok). Karina táncművészeti konzervatóriumba jár Kassára.

kaposztas-divat-kezdo_0.jpg

A nagyra nőtt csallóközi nap alatt beérett a káposzta és a hálós cukorborsó. Tegnap még zápor áztatta a földet, a zöld táj elkenődött az autó ablaküvegén... Bezzeg ma!

Abroszkockás divatot mutatunk be a termékeny földnek, a kerek fejű kelnek és a fejes káposztának, rokonszenves stílust és látványos piruetteket. A kocka az idei nyár aduásza: elég feltűnő ahhoz, hogy tényezők lehessünk bármely környezetünkben. Az Agro Ivan kertészet vendégei voltunk Dióspatonyban!

Divatanyagunkat a magazin 22. oldalán találhatják.

Olvassanak tovább weboldalunkon: Minden percben nyár van

pottyos_elvalaszto.png

A GRILL ÉS A BARBECUE TITKAI

Az Új Nő konyhája sok kipróbált recepttel büszkélkedhet! A legfinomabb ételek csak egy kattintásra vannak!

grill-barbecue-kezdo_0.jpg

A köznapi nyelvben sokszor összekeverjük a grillt és a barbecue-t. Mikor különleges szósszal kenegettük a sült húst, azzal dicsekszünk a szomszédnak, hogy barbecue-ztunk a hétvégén... Hogy miben áll a barbecue, illetve a grillezés lényege, azt Czucz Péter (Amade Kastélyszálló, Várkony) mesterséf meséli el nekünk. Természetesen receptekkel is készült számunkra!

A barbecue nem attól az igazi, hogy a húst bekenjük a bolti szósszal! A barbecue nem más, mint alacsony fokon történő, füst általi sütés. A hőfok ebben az esetben nem mehet 140 oC fölé, az ideális 100-120 oC környéke. Ebben a füstös környezetben a húsok indirekt módon, tehát a hőforrással közvetlenül nem érintkezve készülnek el – ehhez azonban hosszú órák szükségesek! Ezzel ellentétben a grillezés magas hőfokon történik, így a hús gyorsan elkészül.

Írásunk a magazin 72. oldalán.

Olvass tovább weboldalunkon: A grill és a barbecue titkai; Variációk barbecue-ra és grillre

pottyos_elvalaszto.png

ÉLET EGY LEPEDŐAKROBATÁVAL

A párkapcsolatok alfája és omegája a szex, csak nem mindenkinél ugyanazt jelenti. Sokféle funkciót tölt be, elsősorban fokozza az életörömet, oldja a feszültséget és erősíti a bennünk megbúvó nőiességet (a férfiaknál a férfiasságot). Intim együttlétre szükség van, hiszen növeli az összetartozás érzését, ami elengedhetetlen egy boldog kapcsolathoz.

lepedoakrobata-kezdo_0.jpg

A szerelemhez nem elég a szerelem – ismerni kell a másik szeretetnyelvét is. Mi van, ha párunk egy lepedőakrobata, s bennünket lépten – nyomon üres tartálynak képzel, amit fel kell tölteni? A szeretetnyelv elméletét Gary Chapman párkapcsolati szakértő dolgozta ki 1992-ben. Azt írta, hogy csak akkor érezzük boldognak magunkat, ha van egy stabil érzésünk arról, hogy a párunk is szeret minket. Chapman azt mondja, hogy mindenkiben van egy szeretettartály, ami, ha tele van, elégedetté, ha csak félig van tele, vagy épp üres, kedvetlenné válunk. Ezután pedig már csak nehezen tudunk szeretetet adni a párunknak.

Igazi jó kapcsolatban pedig csak akkor tudunk élni, ha a párunk beszéli a szeretetnyelvünket. S minden embernek más a szeretetnyelve, az egyiké az érintés, a másiké a dicséret, a harmadik minél több időt szeretne tölteni szerelmével. Szeretni jól kell! – írja Chapman. Szeretni annyit tesz, mint kipuhatolni a másik szükségleteit, utána pedig betölteni. Ám hogy erre képessé váljunk, meg kell tanulnunk az ő sajátos szeretetnyelvén szólni hozzá. Riportalanyunk, Kati azt kérdezi: Vajon mi van akkor, ha az egyik fél szeretetnyelve a szex? Akinek a gyöngéd simogatás soha nem elég. Mit lehet kezdeni egy férfival, akinek ilyen fura a szeretetnyelve?

Folytatás a magazin 47. oldalán.

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Többszerelműség; Kendőzetlenül

pottyos_elvalaszto.png

FOGYÁS A-TÓL Z-IG

A zöld tea jótékony hatása! Fenyvesi Dóra genetikus mindenkinek a zöld teát ajánlja. Rengeteg antioxidánst tartalmaz – ez az összetevő öregedésgátló hatású.

matcha-eszkozok-fekete-zold-kep_0.jpg

Az antioxidánsok harcolnak a szabad gyökök ellen, amelyek elszaporodása felelős a bőr károsodásáért és a rákos megbetegedésekért. A zöld tea pozitív hatásait reggelig lehetne sorolni! Egyrészt erős gyulladáscsökkentő, másrészt a vércukorszintre is jótékony hatással bír. Képes érzékenyíteni a sejteket az inzulinra, tehát a fogyasztása inzulinreziszencia esetén is kívánatos. Zsírégető hatást is tulajdonítanak neki: képes lecsendesíteni azokat a géneket, amelyek zsírképző funkcióval bírnak. Figyeljük csak meg azoknak a népeknek az élethosszát, amelyek zöld teát fogyasztanak. A japán Okinawa szigeten az átlagéletkor 90 év felett van. Nem meglepő, hisz táplálkozásuk távol áll a mi nyugati, ultrafeldolgozott élelmiszeriparunktól.

Írásunkat az Új Nő 58. oldalán találják.

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: A matcha tea

pottyos_elvalaszto.png

VILLA PÉNTEK

Zenés estek a dunaszerdahelyi Villa Rosa étteremben!

villa-pentek-zenes-estek.jpg

Zsenge főzelékekkel, friss biosalátával és gyümölcslevesekkel várjuk a hozzánk betérőket! Romantikus vacsorával, születésnapi ajándékutalványokkal is kedveskedünk Vendégeinknek!

Villa Rosa, Jesensky u. 6., Dunaszerdahely, tel.: 031/590 27 70, www.villarosa.sk

Napi menüinket megtalálja Facebook-oldalunkon! (www.facebook.com/villarosads)

hirlevel_web_banner_1_349.jpg

Új Nő csapata