A nagyra nőtt csallóközi nap alatt beérett a káposzta és a hálós cukorborsó. Tegnap még zápor áztatta a földet, a zöld táj elkenődött az autó ablaküvegén... Bezzeg ma!

Abroszkockás divatot mutatunk be a termékeny földnek, a kerek fejű kelnek és a fejes káposztának, rokonszenves stílust és látványos piruetteket. A kocka az idei nyár aduásza: elég feltűnő ahhoz, hogy tényezők lehessünk bármely környezetünkben. Az Agro Ivan kertészet vendégei voltunk Dióspatonyban!

kaposztas-divat-kezdo.jpg

Az abroszkocka (alias tyúklábminta) történetét Christian Dior nevéhez kötik, 1948-ban ő szerepeltette egy kollekciójában – mégsem ő, hanem elsőként Edward angol király népszerűsítette, aki tyúklábmintás öltönyben jelent meg. (Amúgy a skót pásztorok viselete volt.) Sokszor bevethető, hálás alapdarab minden kockás ruhadarab, meglátjuk!

kaposztas-divat-fej.jpg

Csak semmi kunszt! Vagy mégis? A fehér trikóblúz a megkötésétől, az ultraminiszoknya az átlós fodorrátéttől lesz extra. Trikóblúz: Orsay, szoknya: Terranova

kaposztas-divat-kockas-ing-nadrag-beturve.jpg

Játszhatunk a kockák különféle léptékével is. Társíthatjuk az apróbb mintást a nagyobbal. A kockás és csíkos már a középkor óta a legkedveltebb minta, éljünk vele! Kockás ing: Calliope, nadrág: Terranova.

kaposztas-divat-kockas-ing-nadrag.jpg

Különleges, hálós cukorborsó.

borso.jpg

Ha új tubusruhára lenne szükségünk, válasszuk abból is a pepitát. Ruha: Reserved

kaposztas-divat-kockas-tubusruha.jpg

Tovább is gondolhatjuk „Őcsiniségét”, vagyis kedvenc tubusruhánkat, például egy merész felületű csipketunikával házasítva. Igazi divatkülönlegesség a végeredmény.

kaposztas-divat-kaposzta-feher-csipkes-allo.jpg

Szemberakott szoknyarésszel megalkotott csiniruha – a lilakáposzta sápadtabb árnyalataival (Max Mara).

kaposztas-divat-balett-allo.jpg

kaposztas-divat-balett-szemben-allo.jpg

Ha egy áttetsző sifonblúzt kapunk magunkra, narancspiros retiküllel és rúzzsal kiegészülve: kész a franciásan sikkes nő. Táska: LINDASIETO (feltörekvő magyar dizájner), blúz: Weekend Max Mara.

kaposztas-divat-feher-ing-kockas-szoknya-allo_0.jpg

Törtfehér, horgolt topocska cserépmintával, deréköves „pepita” nadrággal, vagyis kisléptékű sakktáblamintával. Brigitte Bardot stílusa 60 év elteltével is időtálló, Saint-Tropez világát idézi, a francia Riviérát, ahol édes volt az élet! A top s.k. kötött, a nadrág: Terranova

kaposztas-divat-kockas-nadrag-horgolt-top.jpg

kaposztas-divat-kockas-nadrag-horgolt-top-2.jpg

Gumisorokkal „darázsolt” derekú, vaníliasárga, baby-doll stílusú nyári ruha. A vidám színű kiegészítők jó barátságban vannak vele. Lazacrózsaszínű stóla takarja a karokat. Egy káposztafejbross pedig vagány lenne melléjük, ha valaki feltalálná! Sárga ruha: H&M, Top: Max Mara

kaposztas-divat-sarga-ruha-allo.jpg

• Fotó: Dömötör Ede • Modell: Dobai Karina (16, Nagyudvarnok) • Helyszín: Agro Ivan, Dióspatony • Szöveg: Mórocz Szilvia

hirlevel_web_banner_2_325.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk