Végre itt a nyár és megérkezett a jó idő is! A kiránduláshoz nélkülözhetetlen egy-egy izgalmas olvasmány: akár a tengerparton, akár a kertünkben süttetjük a hasunkat, az Új Nő legizgalmasabb cikkei mindenhova elkísérnek bennünket!

Lássuk mik a hónap legérdekesebb témái – akár a magazint, akár weboldalunkat böngészik!

mozaik-kezd-belulre.jpg

A MATCHA TEA

A japán elixír, a matcha tea nálunk is egyre elterjedtebb. Sokan a kávét helyettesítik vele, mások súlycsökkentő italnak tartják. S hogy mi a matcha tea? Porrá őrölt zöld tea. S mivel porrá őrlik, összes jótékony hatását százszázalékosan kiélvezhetjük, mert az egész tealevelet elfogyasztjuk – míg az áztatásos teánál ez csak 10 százalék! Egy adag matcha tízcsészényi zöld tea hatásával ér fel.

matcha-tea-kezdo_0.jpg

A zöld tea alapanyaga az ún. tencha tealevél, amelyik a Camellia sinensis nevű növényből származik. A „tencha” a húsán kívül nem tartalmaz szárat vagy egyéb levélrészt. A matcha nem olcsó! A minőségi matcha ugyanis fiatal tealevelekből készül: ezeket kézzel szedik, szétválogatják, majd kiszárítják, s a végén púderszerű porrá őrlik. S mivel a teljes tealevelet elfogyasztjuk, a zöld tea összes jótékony hatását élvezhetjük.

A cikket magazinunk 56. oldalán olvashatják tovább.

Olvass tovább a weben: A matcha tea

mit_tehetsz_a_gyerekedert_masolata_0.png

ÜLTESS FÁT!

Miért ültessünk fát? Mire kell odafigyelni az ültetés során? Milyen fajtákat telepít egy csallóközi erdész? Ezekről beszélgettünk Fekete Zoltán (Bős) erdésszel.

ultess-fat-kezdo-2_0.jpg

Érdekességek

  • A fa nem nő magától. A sok-sok zölddel lélegzethez juthat város és falu, ember és állat.
  • Az akácfát egy Robin nevű francia kertész hozta be Európába, a francia királyi botanikus kertbe. Innen az akác latin neve: Robinia.
  • A 13. században magról telepítettek erdőt Királyfiakarcsa mellett. Ez olyan jelentőséggel bírt, hogy az eseményt a selmecbányai erdészeti iskolában még mindig tanítják.

Írásunk a magazin 29. oldalán folytatódik.

Folytatás a weboldalon: Ültess fát!

mit_tehetsz_a_gyerekedert_masolata_0.png

SZÁRNYALÁS

Címlapunkon: Kuczman Emese (22, Balázsfa). Emese pszichológiát tanul. Helyszín: a Kukkonia Farm Dióspatonyban.

divat-kezdo_4.jpg

Az ESOLINE kora nyári szettjeivel a szárnyasok vendégei voltunk. Rebbent már a tenyeredben éles csőrű fürj, beszélgettél növendék pulykával? Mert mi igen, igen! Összeállításunk a vidék báját hozza divatba egyenesen a baromfiudvar jószágai köréből. Felidéződik közben a nagyiéknál töltött gyermekkorunk önfeledt szépsége és boldogsága. Tyúketetés, csibesimogatás, menekülés a pulykák, ludak elől, kakasüldözés, galambles... Eláruljuk, hogy a szárnyasok most is agyoncsipdesték a lábunkat, miközben Zaza páva méltóságteljesen figyelt a sarokból.

Divatanyagunkat a magazin 11. oldalán találhatják.

Képes összeállításunkért kattintson ide: Szárnyalás

mit_tehetsz_a_gyerekedert_masolata_0.png

A SOMMELIER

Mit mond a sommelier, melyik a Világi Pincészet legjobb bora? „A cserszegi fűszeresünk nagyon jól szerepel a borkóstolókon, az éttermekben pedig a sárga muskotály a kelendő. Szívemhez a pinot noir áll a legközelebb, ami egy gyönyörű, elegáns vörösbor – szerintem zászlós bora a pincészetünknek. S talán még a rajnai rizlinget és a zöld veltelinit emelíteném...”

kovacs-attila-_d4a0980_0.jpg

Ki az a sommelier? Régen pohárnoknak mondták, ma borpincérnek vagy borszakértőnek.

Kovács Attila (43) Nyárasdon él a párjával. Attila a helembai Világi Winery sommelier-je és értékesítési menedzsere. Igazi ínyenc, gourmet, aki több mint két évtizede a gasztronómia világában kalandozik. Dolgozott pezsgőgyárban, bartenderként, és baristaként foglalkozott koktélokkal és kávékkal, majd beleszeretett a borba. Ma Szlovákia legjobb sommelier-jei közt tartják számon. Mennyi állhatatosság kell ahhoz, hogy valaki a csúcsra jusson? – kérdeztük tőle.

Magazinunkban a 61. oldaltól olvashatnak a borivás szabályairól és érdekességeiről.

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: A sommelier; Bort iszunk...; Rozé, a nyáresték királynője

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies