Tisztelt Szerkesztőség! Úgy fél évvel ezelőtt rájöttem arra, hogy a feleségem rendszeresen iszik.

Két gyerekünk van, a nagyobbik öt-, a kisebbik másfél éves. A feleségem példásan gondoskodik róluk, és a lakást sem hanyagolja el.

iszik-a-felesegem-kezdo.jpg

Minden este mesét olvas a gyerekeknek, napközben pedig játszanak, kifestőznek, festegetnek együtt. Rendszeresen eljár velük sétálni, babaklubba, sőt még úszni is. Látszik rajtuk, hogy foglalkozik velük, sok mondókát, verset, dalocskát tudnak.

Nem tudom, hogy a feleségem mikor szokott rá az italra, én nem vettem rajta észre semmilyen változást. Szerintem ugyanolyan, mint a házasságunk vagy a gyerekek születése előtt volt. Saját magára is odafigyel: miután a gyerekek elaludtak, nekifog tornázni. Smink és szép ruha nélkül az oviba se megy el a nagyobbikért.

Eközben énrólam se feledkezik meg, szerintem a házaséletünk is teljesen rendben van. Épp ezért, mikor fél éve véletlenül rábukkantam egy eldugott vodkásüvegre, nagyon megijedtem, és egyáltalán nem tudtam, hogy kerülhetett oda.

Aztán mindig figyeltem, hogyan változik az üveg tartalma, és bizony azt látom, hogy úgy háromnaponta új üveg kerül a szekrény mögé. Pedig társaságban még sosem láttam a feleségemet inni. Ha megiszik is a koccintáshoz egy kortyot, máris panaszkodik, hogy a fejébe szállt az ital.

Nem tudom, hogyan segíthetnék neki. Próbáltam már előhuzakodni a témával, de nem tudom, hogyan. Gondoltam már arra is, hogy talán túl keveset segítek neki a háztartásban és a gyerekek körül, és meg kéne próbálnom pár dolgot levenni a válláról, de eddig bármennyire ajánlkoztam, visszautasította a segítséget. Azt állítja, hogy mindent győz, és ő így érzi jól magát. Én azonban szeretném, ha tőlem és a családjától, nem pedig az alkoholtól lenne boldog.

Egy szerető férj

minden_reggel_ujno.sk.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen!

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies