Októberi lapunk igazi ínyencségeket tartogat az Új Nő lelkes olvasóinak: legérdekesebb cikkeinket a magazinban és weboldalunkon is megtalálja!

Az esőcsepp / magát keresi / ázott arcodon. (Fellinger Károly verse)

lapajanlo-szolos-kezdo.jpg
(Kép forrása: instagram.com/tanakatatsuya)

PETESEJTEK EGYENESEN A FAGYASZTÓBÓL!

Lehet-e valaki elkésve az anyasággal? Igen, lehet. Lehet-e később vállalni gyereket? Hogyne lehetne, hisz a nők régen negyvenévesen is vígan szültek (valamikor meg kellett szülni azt a tíz gyereket). Ma a nők a statisztikai adatok szerint a harmincas éveik közepén szeretnének szülni. Viszont a női termékenység a korral csökken.

szules-osszeallitas.jpg
(Kép forrása: pinterest.com)

Idősebb korra meggyengül a petefészkek működése. Nemcsak a teherbe esés nehezített, hanem megnő a fejlődési rendellenességek, a komplikációk és a spontán vetélés rizikója is. Számos harmincas-negyvenes nő szembesül azzal, hogy immár csak orvosi segítséggel tud teherbe esni. Vagy tán azzal sem...

Azt mondják, hogy a nő biológiai órája gyorsan ketyeg. Valakinek korábban, másnak később merül le az aksi. Iskola, karrier, pénz – és pénz, boldog párkapcsolat, anyaság. A legtöbb nő a sorrenden nem igazán szeretne változatni, erősen tartjuk magunkat a terveinkhez. De mi van akkor, ha a jövő nem úgy alakul, ahogy azt megálmodtuk? Ha nem jön a baba?

Írásunk a magazin 54. oldalán.

Olvass tovább: Petesejtek egyenesen a fagyasztóból!

oszi_lapajanlo_elvalaszto.png

CÍMLAPUNKON

Adouki Flóra (Nagymegyer) az őszi divatot mutatja be. Őszi divatanyagunkat különleges helyszín övezi a helembai borászatban. Minden ízében igazodik az évszakváltás tényéhez.

flora-divat-kezdo-belso_0.jpg

Ősszel olyan színek sorakoznak fel horizontunkon, melyek ez idáig nyári álmukat aludták gardróbunk dobozkáiban. Jöjjön hát a meleg őszi paletta csapata az élénk napsárgával, okkerrel, mustárral, karamell- és sütőtökszínnel, pávakékkel, indigóval, palackzölddel, pipacspirossal... Ha tompítva szeretjük, akkor a csokibarnával, kekivel, zsályazölddel, vaníliával, tejeskávéval, ekrüvel. Kísérletezzünk egyszerre három árnyalattal, használjuk a színblokkok nyújtotta bohém látványvilágot!

Divatanyagunkat a magazin 10. oldalán találod.

Olvass tovább: Őszi zsongás

oszi_lapajanlo_elvalaszto.png

FELBUKKAN A MITOLÓGIA

Ámor római mitológiai alak, méghozzá a szerelem istene. Másik neve Cupido, ami latinul vágyat jelent.

mitologia-osszeallitas.jpg
(Kép forrása: pinterest.com)

Gyermeknek vagy zsenge ifjúnak képzelték, és szárnyakkal, illetve íjjal ábrázolták. Erről az íjról kapta nevét az ajak meghatározó felső része, az Ámor-ív, hiszen formája nagyon hasonlít az istenség íjához.

Írásunk a magazin 26. oldalán található.

Kapcsolódó írásunk: Combok hét lakat alatt

oszi_lapajanlo_elvalaszto.png

MILYEN ÉLMÉNYT JELENT EGY BOREST?

Bodó Judit érdemei vitathatatlanok: a Borászok Borásza cím elnyerésével nem véletlenül lett Magyarország egyik legünnepeltebb borásza. Ma tőle hangos a sajtó! Előttünk mégis akként a tiszta, mindenfajta maníroktól mentes bősi lányként áll, aki akkor volt, amikor elindult az útján. Aki származását előnyként éli meg, s küldetésének érzi, hogy az öntudatot a többi szlovákiai magyarban is erősítse…

bodo-judit-kezdo-retus_1.jpg

Borászok Borászának lenni mindenképp óriási elismerés.

– Bizony, nagyon nagy dolog! – mosolyog Bodó Judit. – Már csak azért is, mert a díjat maga a szakma ítéli oda. S nemcsak a borok minőségét tartják szem előtt, hanem azt is, hogy ki mennyit tesz a magyar borért, a borvidékéért.

Írásunkat a magazin 50. oldalán találja.

Olvass tovább: Milyen élményt jelent egy borest?

oszi_lapajanlo_elvalaszto.png

A VALÓDI ÉTEL

Bindics Imre séf: ,,Az emberek harminc évvel ezelőtt még tudták, hogy mit és mikor kell enni. Az ő szüleik is tudták – de a mai élet már hírből sem ismeri a szezonalitás fogalmát. Pedig ma is így kellene étkezni, az évszakoknak megfelelően, és főleg, azt kellene fogyasztani, amit a régiónk ad nekünk. Hiányt nem szenvednénk semmiben... "

bindics-imre-kezdo_0.jpg

A valódi étel a valódi alapanyaggal kezdődik. A kékre fagyasztott kínai csibéből nem lehet jó csirkepaprikást készíteni, a paradicsomszósz is a napocska érlelte paradicsomból a legjobb. Ezt hajtogatja már évtizedek óta Bindics Imre mesterséf, aki a leckét még otthon, a háztájiban tanulta meg. Azóta a világ is erre rezeg, a leghíresebb séfek – persze, csak az igazán jók – jelmondata a szezonalitás. Nincs új a nap alatt.

Írásunk a 64. oldalon található.

Olvass tovább: A valódi étel

elofizetes_uj_no_35.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies