Nők vagyunk. Ami azt jelenti, hogy rengeteg olyan kérdés kavarog a fejünkben, melyeket nem merünk a világ elé tárni. Az Új Nő most tabuk nélkül járja körbe a legkényesebb témákat is!

Az a fontos, hogy beszéljünk róla, gondoljuk akármilyen kellemetlennek is kétségeinket: Olvasóinknak most ezzel a cikkajánlóval igyekszünk segítséget nyújtani!

nok-vagyunk-kezdo.jpg
(Forrás: https://hu.pinterest.com/)

EROTIKUS KÜTYÜK ÉS A NŐ

Ma már egész iparág épül a szexuális segédeszközök gyártására. Kiderült, hogy segíthetnek a blokkok feloldásában, viszont növelik a nők felé is a teljesítménykényszert. Mit tartsunk róluk?

erotikus-kutyuk-es-a-no-kezdo_0.jpg
(Forrás: https://hu.pinterest.com/)

Ledőlt a női élvezetet körülölelő tabu – bár „hivatalosan” nem sokat tudunk róla. A férfiakéról is közel annyit, amennyit a pornófilmek mutatnak, hogy nekik mindenhogyan könnyebb. Viszont mióta forgalomba hozták a női erotikus kütyüket, kiderült, hogy technikailag sokkal könnyebb előidézni a női orgazmust. Persze, kevésbé jó oldala is van ennek, lassan a nő felé is elvárássá válik a minél fényesebb teljesítmény az ágyban.

Olvass tovább: Erotikus kütyük és a nő

nok_elvalaszto_2.png

ÁTSUHANÓ BABÁK

Az elvesztett kisbabáknak is van világnapja október 15-én. Nálunk még mindig a tabutémák közé tartozik a vetélés, pedig a mesélés vagy az újraélés gyógyító.

atsuhano-baba-csajszi.jpg

Végh Éliás Zsuzsa (35), azaz „Sugi” Bogyáról érkezik. Mosolygós, kedves kisugárzású. Két kislányát, Dinát és Vikit férjével, Tomival nagy egyetértésben nevelik. Van azonban egy tragikus történetük 2014-ből.

– Köszönöm, hogy úgy döntöttél, eljössz az interjúra!

– Tudok róla beszélni, sikerült a veszteséget feldolgozni.

– Akkor, kérjük, meséld el! A várandósság alatt minden rendben ment?

– Tomival 16 éves korom óta alkotunk egy párt. Megyeren működtettem a szépségszalonomat, de Tomi egyre többet beszélt a gyerekről. A szüléstől rettegtem. A várandósság rengeteg kérdést felvetett: Vajon milyen anya leszek? El tudom majd látni a babát? A kilenc hónap alatt azért volt időm megbarátkozni a gondolattal, hogy anya leszek. A laboreredményeim tökéletesek voltak. Senki sem számított ilyesmire.

– Mikor vetélt el a babád?

– A kilencedik hónapban. Ez már elhalálozásnak számít. Az anya megszüli a halott magzatot, nevet ad neki, és eltemeti. 28 éves voltam, mikor történt. Halotti bizonyítványt is kaptunk.

Olvass tovább: Átsuhanó babák

nok_elvalaszto_2.png

APRÓ SZÁRNYAK

Aki elvetélt, az soha többé nem veszi magától értetődőnek, hogy a terhesség végén megszületik a baba...

apro-szarnyak-kezdo_0.jpg
(Forrás: instagram.com)

Téma, amiről anyáink még nem beszéltek! A vetélés nálunk még mindig tabunak számít. Nem számít, hogy egy anya mikor veszíti el a babát, a harmadik vagy a hetedik hónapban: a veszteség mély sebet üt, és kihat az egész életünkre. A gyászolók többsége több állomást bejár, mire a gyógyulás útjára lép. Az Instagramon van egy anya, aki rajzaival meséli el, hogy mit élt át. Mindenki másként gyászol: olyan anyukát is ismerek, aki utána nevetni kezdett. Ott sírt, ahol senki sem látta...

Olvass tovább: Apró szárnyak

nok_elvalaszto_2.png

MAGÁT HIBÁZTATJA A NŐ

Két barátnőm elvesztette a héthónapos babáját. Akkor szembesültem vele, hogy a halott babákat is világra kell hozni... Írásunkban a nők kérdéseit tesszük nagyító alá.

magat-hibaztatja-a-no-kezdo_0.jpg

Ami közös volt a két vesztésben, hogy az anyukákon senki sem segített. Sem előtte, sem utána nem kaptak lelki segítséget a kórházban. Hiába kérdezgették, hogy mi történt velük? És miért éppen velük? Senki sem válaszolt a kérdéseikre. Az egyik eszeveszett ámokfutásba kezdett a vetélés után, magát hibáztatta, férjétől elvált, az orvosokat járta. A végén talált is egy morózus reumatológust, aki azt mondta: Igen, ő tehet róla. Nem volt elég elővigyázatos, miért tornázott. A másik kolléganőmnek meg pont azt vetették a szemére, hogy miért nem járt terhestornára. Akkor edzettebb lett volna...

Olvass tovább: Magát hibáztatja a nő

nok_elvalaszto_2.png

COMBOK HÉT LAKAT ALATT

Dóri (25) életét több mint két évig keserítette meg a fájdalmas szex. A lány mindvégig azt hitte, hogy valami testi fogyatékossága van. Hosszas nyomozás után jött rá, hogy bajának a neve: vaginizmus.

vaginizmus-kezdo_1.jpg
(Forrás: https://hu.pinterest.com/)

Minden úgy indult, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Halk zene, Ákos minden rezdülésemre figyelt. Kívántam őt: mindennél jobban vágytam rá, hogy megtörténjen. Ám ahogy közeledni kezdett, megdermedt az alsótestem. Próbáltam ellazítani, nem ment. Nem volt „elegendő hely” odalent...

A vaginizmus a hüvely alsó harmadának kontrollálatlan összehúzódása. Elsősorban pszichológiai eredetű, gyakorisága nem magas. A testi elváltozások kizárása végett először célszerű a nőgyógyászt felkeresni. A vaginizmusban szenvedő nő nem tudja megfelelően használni a hüvelyét; behatoláskor vagy nőgyógyászati vizsgálatkor – sőt, van, akinél az állapot konstans – a gát és a hüvely izomzatai görcsös állapotba kerülnek. Ennek következtében a hüvelybemenet beszűkül, ergo lehetetlenné (vagy nehézkessé) válik a szex.

Olvass tovább: Combok hét lakat alatt

nok_elvalaszto_2.png

A VIBRÁTOROS KÚRA

Gondolná az ember, hogy az első fallosz formájú dildó még szinte a kőkorból származik? Vitathatatlanul hosszú időszak eltelt azóta, és a nagy masinákat felváltották a delfin formájú, csillogó-villogó, akár neonszínben pompázó vibrátorok. Régen mit értettek vibrátoros kúrán, és melyek ma a legnépszerűbb vibrátorok?

vibratoros-kura-kezdo_0.jpg
(Forrás: instagram.com)

Ha visszatekintünk, mikor lett ennek az eszköznek ilyen nagy a híre, akkor a 19. századba kell visszamennünk. Ebben a korban gyakran a női hisztéria jelenségével hozták összefüggésbe. A betegséget a nők szexuális kielégítetlenségéből eredeztették, és jól leírható tünetegyüttessel párosították. Egy gyakorló orvos, Kelsey Stinner ugyanis megfigyelte, ha a jól leírható panaszokkal jelentkező pácienseit – lepellel letakarva és kézzel izgatva – élvezethez juttatja, a panaszaik elmúlnak. Ezt a csúcspontot és oldódást a modern korban orgazmusnak nevezzük.

Stinner módszere villámgyorsan terjedt, és az orvosok egyöntetűen megállapították, hogy a gyógymódnak semmi köze a szexhez – ráadásul a szorgos orvosujjakra nézve kissé fárasztó. (A francia orvosok egyébként a vízsugaras módszert preferálták.) A rendelők előtt kígyózó sorban álltak a női páciensek, és Stinner egy idő után belefáradt a nehéz fizikai munkába, inkább feltalálta az elektromos vibrátort.

Olvass tovább: A vibrátoros kúra

elofizetes_uj_no_22.png

Új Nő csapata
Cookies