Tisztelt Szerkesztőség!

Két kisebb megszakítást leszámítva szinte egy teljes éve dolgozom otthonról. Az egy év mérlege: +10 kg, egy-egy dioptria mindkét szememre – meg egy tévé- és anyafüggő négyéves.

leveltitok-rozsas.jpg

13 hónappal ezelőtt, vagyis a régi életemben teli volt a naptáram. Hétközben teltek az iskolás mindennapok feleltetéssel, tollbamondás-javítással, nyitott nap meg pályaválasztási délelőtt szervezésével. Délután az óráimra készültem, és fejben már a hétvégi programokon voltam – az ovis farsangon, a falusi dőrejáráson, könyvbemutatón... Akkoriban a felüdülést a családdal töltött közös idő jelentette. Nem pihentem sokat, mégis sokkal több energiám volt, mint mostanában.

Tavaly márciusban egy csapásra lett vége a mozgalmas életemnek. A terveim egymás után váltak füstté. És egyre rosszabbul éreztem magam.

Mivel a férjem munkája miatt sokat jön-megy, így a bevásárlást is ő intézte. Ezért tavasszal jó darabig ki sem mozdultam otthonról. Majd két hónap után az első utam egy drogériába vezetett, ahol rosszul lettem attól, hogy más emberek is vannak körülöttem. Azóta tudatosan, minden héten egyszer eljárok bevásárolni, hogy a társas igényeimet kielégítsem. Két-három szó a kasszánál, és máris szebb a világ! A nyár hozott némi felüdülést: örültünk a jó időnek, könnyebben ment a kimozdulás is. Az iskolaév reménnyel indult, de október végétől újra otthonról tanítunk.

web-bannerek-instagram.jpg

Karácsonyig még úgy-ahogy kitartott a nyáron napsugár formájában begyűjtött optimizmus, januárra azonban az utolsó cseppje is elfogyott. Egyre nehezebben mennek a mindennapi teendők, szinte fizikai fájdalmat okoz a mosás vagy a mosogatás. Ha van valami, amit megtanultam magamról ebben az egy évben, az az, hogy van, amiben igenis erős tudok lenni. Büszke vagyok arra, hogy eddig még egy órát sem tartottam pizsamában! S bár már reggel, ébredéskor fáradtnak érzem magam, eddig még mindig sikerült megfésülködve, fogat mosva köszöntenem a diákjaimat az online térben.

M.

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Kapcsolódó írásunk 
Cookies