Már kifelé lábalunk a télből, bár még vissza-visszaköszön a tél egy kis hóeséssel. Lássuk márciusi számunk legérdekesebb cikkeit, melyek az enyhébb, tavaszi idő illatát varázsolják otthonunkba!

Kattints minden reggel, hogy jól induljon a napod! Akár a karanténban, akár a munkában: weboldalunk legérdekesebb cikkei érdekesebbnél-érdekesebb témákat tartalmaznak!

tavaszi-mozaik-kezdo.jpg

A JÓ FODRÁSZ IGAZI KINCS

A L'Oréal Professionnel Botanéa növényi hajfestékkel (100%-ban na-túr összetevőket tartalmaz) rendkívül jók a ta-pasztalatok. Ez azonban kifejezetten professzionális fodrászok számára lett kifejlesztve, otthoni használatra nem alkalmas. Igaz, hogy mindössze három színben, Indigo, Henna és Cassia árnyalatban került piacra, ám ezeknek a keverékéből szinte az összes árnyalatot ki tudjuk keverni – és a tartóssága is vetekszik a hagyományos termékekével.

fodrasz-lila-kezdo_0.jpg

Miben rejlik a profi fodrászok titka, és miként lehet megmenteni a menthetetlent – ilyesmikről kérdeztük a komáromi Vida Szalon tulajdonosát, Vida Lajos mesterfodrászt, a L’Oréal Professionnel nagykövetét. 

– Majd negyed évszázada, amióta a szakmában vagyok, számtalanszor megtapasztaltam, hogy amikor a nőknek a dobozos hajfestékektől vagy az állandó vasalástól tönkremegy a hajuk, abban reménykednek, hogy majd a fodrász egy varázsütésre helyrehozza – kezdi Vida Lajos.

– Ilyenkor mi a teendő?

– Ha úgy látom, hogy profi termékek segítségével még kezelhető, akkor nekifogunk. (Mosolyog) Hosszabb folyamat lesz persze, a haj többszöri kezelést igényel, és a köztes időszakban otthon is folytatni kell a hajápolást. Mi itt a szalonban minden hajtípushoz be tudjuk biztosítani a megfelelő hajápolót. Viszont ha tényleg menthetetlen a haj, akkor nem lehet mást tenni, csak levágni. Hosszú távon a kliens hajminőségét elképesztően fel tudjuk javítani a különböző szérumokkal, hajmaszkokkal, regeneráló samponokkal és hajvédő készítményekkel. Kinek-kinek mire van szüksége, vagy mire van otthon ideje. Mivel nincs két egyforma haj, mindig ajánlott szakember véleményét kikérni az otthoni ápoláshoz.

Magazinunkban a 63. oldalon találják cikkünk folytatását.

Kapcsolódó írásunk a weboldalon: A jó fodrász igazi kincs

rozsas_elvalaszto.jpg

PÓZOK HARCA

Az Instagramot két fő stílus uralja: az alteres és a felteres stílus. Az alter a benső szépséget őrzi, a felter a nő külső szépségét. A felter megnevezés az alter tökéletes antonimájaként született meg. A felteresek imádják a divatot vagy a márkás cuccokat, akár a szőrmét vagy a bőrt, és mindig „színben vannak tartva“. Barnából szőkébe hajló ombre frizurájuk még az edzőtermi szelfiken sem csutakos, minden hajszáluk vigyázzállásban áll.

pozok-kezdo_0.jpg

Feloldhatatlan köztük az ellentét. Alteres és felteres. Mélység és magasság. Laza és elegáns. Csak éppen: melyik van magasan és melyik mélyen? A bebújós pulcsi vagy a Michael Kors táska?

Az alter gyűjtőfogalomként számos szubkultúrát foglal magába. Ide sorolható a gót, a punk, a hipster, a grunge és a hiphop stílus is. Laza, vagány, kicsit elvont – a puccos divat (a fősodor) két lábon járó ellentéte. Ám az alter magában is önálló stílus lehet. Aki besorolhatatlan, és az öltözködésében vegyít mindent, ami neki tetszik, s leginkább önmagával szeretne azonosulni: az alteres. Az alteresek ugyanazokat a zenéket hallgatják, és ugyanazokra a fesztiválokra járnak. Az alteresek elutasítják a divatot, mertaz egy multimilliárdos iparág.

lila-kormos.jpg

Ha megnézzük az utcaképet, a felteresek vannak többségben. Nálunk a lányok szeretnek nőies ruhákat viselni, és az se baj, ha közben kis meztelen bőrt villantanak. A divatban most minden keveredik, még a szubkultúrák is. A nagy divatházak például lemásolják az alternatív fiatalok egy-két ruhadarabját, amivel hidat emelnek az utcai divat és a high fashion közé. Gondoljunk csak a Chanel tervezőjére, Karl Lagerfeldre, aki bizony lenyúlta az alternatívok csukáit, és átemelte a Chanel divatház kollekciójába. Persze, csak a cipőt –  a meggyőződést, amellyel az alteresek ezeket a cuccokat viselik, már nem vette át (hisz azzal a Chanel sírját ásta volna meg).

Cikkeinket magazinunk 18. oldalán találják!

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Pózok harca; Alteres és felteres; Viktória, a felteres

rozsas_elvalaszto.jpg

LOBOGÓ KUTYAFÜLEK

Olyan kutyákról mesélünk, akik igazi házban laknak, saját hűtőládájuk van, meleg ágyikóban alszanak és saját tűzhelyen fő az ételük. Egy házban a kutyákkal és a tenyésztőkkel.

kutyafulek-kezdo_0.jpg

Egy kalandos fotózás története. Nem is volt olyan régen! A német dog mellett ott pózolt egy francia buldog. Xanthé már az örök vadászmezőkön alussza álmát. Következzen a kutyusok és gazdijaik története! Fotózás közben rengeteg kutyus, kicsik és nagyok sürögtek-forogtak körülöttünk: azt sem tudtuk, hova kapjunk.

Magazinunkban a 54. oldalon találják a cikkeinket!

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Lobogó kutyafülek; A szelíd óriás; Kutyadivat

rozsas_elvalaszto.jpg

ANYÓS, APÓS FOGALOM!

Uralkodó após, zsörtölődő anyós? Várjuk olvasóink tapasztalatait. Sokszor mikor anyósunkra vagyunk dühösek, a párunkat szidjuk, s ezzel a kapcsolatunkat amortizáljuk. Vagy a párunkkal való rossz viszonyt anyósra, apósra vetítjük rá – ilyenkor bizony nem vagyunk ártatlanok a megromlott viszonyban...

Szívesen fogadjuk a hozzászólásokat és jelentkezéseket. Riportalany kerestetik! Várjuk jelentkezésüket! Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata